Bra dag

Haft en jättemysig dag idag! Axel jobbar ju så jag sov lite extra i hans mysiga säng. Gick väl inte upp för en kvart över 10 igen, sköööönt! 

Sällskapade sen men Anna hela dagen. Vi åt en god och lång frulle, bakade paj, badade och låg och solade och pratade på bryggan. Det var mycket mycket trevligt! Nu har jag begett mig hemåt och vidare till kusinerna i ängsholmen för bad och grillning med släkten. Axel skulle ju ändå jobba sent så haha. Men det är mys! Vi har badat och pratat och nu ska vi äta. Välbehövligt då jag är aaas hungrig, haha





Malmköping och skolskräck

Nu är det inte långt kvar tills skolan börjar igen. Trist! Jättejätte trist tillochmed. Skulle gärna ha några månader sommarlov till innan jag ens känner mig lite redo för skolan... Men men 

Jag är inget bloggproffs nu för tiden, utan lägger gärna bloggen åt sidan, sorrysorry! 

Igår åkte vi till Malmköping så pappa fick jobba lite. Vi andra tog en promenad med hundarna, utforskade spökhuset som står där och köpte sedan varsinn glass att kalasa på. Mysigt! När vi sen åkte hem åkte jag nästintill direkt till Axel och är kvar där än. Ska hjälpa till att plocka flyghavre idag och sen sover jag väl här en natt till,





Släktträff

Senaste dagarna har bestått av massor av sol och bad. Det har ju varit så satans varmt! Åkte till Axel vid 2 tiden igår och spenderade sen eftermiddagen med att sola bada och åka ring efter båten. Himmla kul de där. Speciellt när det inte blir så kallt att åka i sen, haha.

Imorse åkte vi mot Gävle för släktträff och har nu spenderat hela dagen och kvällen här. Vi har badat massa och även åkt lite båt. Det är himla fint här. Sjötomt har huset där vi ska bo och vi sitter just nu och umgås i ett gammalt båthus. Väldigt fint faktikst! Vi ska sova kvar här hela släkten och sen åker vi väl hem imorgon lunch nångång. Trevligt trevligt! 





Hemmaaaaa

Idag var första dagen hemma på jätte länge. Det känns konstigt haha men nu sitter jag hemma i soffan och blippar på mobilen, precis som vanligt. 

Sov länge idag. Vaknade halv 11 nånting. Sköööönt. Mamma kom och hämtade mig kort där efter men vi satt kvar nån timma och pratade med Axels föräldrar ett bra tag innan vi åkte vidare. Åkte på lite ärenden som att handla och lämna viktiga papper. Kom hem vid ett kanske och la mig direkt vid poolen. Hinner ju knappt njuta av den när jag är borta så mycket haha. Nån stund senare kom iallafall några av våra kusiner och även mormor och morfar och fikade och badade. Det var mycket trevligt! 

Vi åt god kvällsmat tillsammans och nu är det skräckis på tvn. 
Imorgon får vi främmande på kvällen annars händer inget speciellt. Blir väl massa sol och bad, härligt! 





Lysekil 2014








Hejdå västkusten!

Nu har vi lämnat bästkusten för denna gången. Herre Jesus vad bra vi har haft det! Långt över mina förväntningar, till och med. Bokstavligt talat hur bra som helst! 

Fötterna gör brutalt ont efter två långa dagar på Liseberg i converse men vi är glada ändå. Idag hade vi även några snabbpass och fick gå före hela den 50 minuter långa kön. DET var as nice! Ba tja sorry vet att ni stått här i snart en timme men vi ska bara glida förbi er och åka före. Moahaha 

Glass och pizza och hamburgare har vi ätit idag. Jag exploderar typ, men Jesus vad gott det vart. Blir väl att gå in på nån diet när vi nu kommer hem från semestern. Axel och jag har ju liksom ätit kebab och glass och chips och godis varje dag hela veckan hahah. Aja, det är så det ska vara! 
Gillar nästan semester bättre än sommarlov. Sommarlov slöar man bara. Går upp vid 13 och ligger i soffan typ. Nu när vi hade en 11 dagar ledigt har vi tagit vara på tiden bättre och det var varit så sinnes sjukt kul! Nu längtar jag tills nästa semester.
Dock är jag ju nu färdigjobbad och har resten av sommarlovet ledigt, om jag nu vill haha vi får se! 

Massa bilder från dessa härliga dagar kommer imorgon! 







Liseberg

Bloggen är inte högt prioriterad nu inte. 
Hade tänkt slänga upp ett inlägg igår men var så himla trött efter dagen att det inte fanns tid haha.

Gick upp tidigare igår för att ta bussen in till Göteborg. Väl på centralen mötte vi Axels familj och for vidare till Liseberg. Herre vilken kul dag vi hade! Även om det var svinvarmt och smockfullt med folk var det riktigt kul. Och Helix var grym, såklart. 

När det stängde vid elva åkte vi till ett hotell här i närheten, tog världens härligaste dusch och kröp sedan ner i sängen. Så himla skönt! Tror aldrig jag sovit så gott. 
Nu väntar hotellfrukost och sen ännu en dag på Liseberg





Döööd

Är suuuuper mega jätte trött jusst nu och hela kroppen svider av solbränna och saltvatten så orkar inte skriva nån roman om dagen idag. 

Vi har mest badat idag med, men även åkt en sväng med båten. Till kvällsmat blev det skaldjur och det var såklart kalasgott! 

Imorgon ska vi försöka hinna med det sista vi ville göra här i Lysekil innan vi åker vidare för en natt i Göteborg imorgon. Godnatt vänner! 





Sola och bada

Idag var en riktig sola och bada dag. Riktigt mysigt! Vi sov lite längre och cyklade sedan förbi Ica och köpte frukost/lunch och godis innan vi cyklade vidare till badet. Efter lite letande hittade vi den perfekta klippan att ligga och sola på, inget folk och helt vindstilla. Heeeelt perfekt. 

Vi solade, lyssnade på musik, åt godis badade, hoppade från bron och bara tog det lungt ända fram till eftermiddagen. Hur mys? Jag hittade även en lila sjöstjärna. Fiskade upp den själv och tyckte det var hur coolt som helst typ. 

Det är synd att sjöstjärnan såg svart ut när vi tog kort, för den va faktiskt klarlila





Fin kväll med räkbaguette på klipporna






Torsdag

Torsdag idag och såklart ännu en bra dag. Vädret är lite varannan dag tror jag för idag var det mulet igen. Gör fortfarande ingenting dock. Man märker knappt av vädret när man har så kul haha. 

Idag gick vi och kollade på havetshus. Det är ett museum med massa fiskar och havssaker typ. Det va trevligt. Vi tänkte äta lunch där också men det hade svidit lite väl i plånboken så vi tog pizza istället haha, minst lika gott! 
Annars har vi gått och cyklat runt och tittat lite mera. Det går nämligen att göra det hur mycket som helst här eftersom det är så fint! 

Vi har också shoppat lite till idag. Två superfina tröjor fyndade jag. Känns super bra haha. Hittade ett par Toms också, men dom fanns inte i min storlek buuhuuuuu... 





Ännu en bra dag

Idag har vi hunnit med en hel del faktikst! Efter frukost gick vi ner på stan i jakt efter ett par lättare skor till mig. Converse är ingen höjdare att ha till stranden precis. Ett par Björn Borg flipflopisar fick jag med mig och Axel hittade två pikéer så det var ju lyckat! 

Efter det gick vi hem och bytte om och hämtade cyklarna, sen cyklade vi och åt lunch och efter det mot stranden. Sååå mysigt och fint att ligga på klipporna och sola! Bada gjorde vi såklart också, även fast det var kallt. Och salt haha. 

Efter att sen ha cyklat hem, fixat oss och tatt det lite lugnt en stund cyklade vi ner till stan igen för att äta middag. Efter det råkade vi hamna i ett superfint naturreservat där vi promenerade runt en stund. Mycket mys! 

Nu är jag trött. Mest i ögonen men det är nog efter det salta vattnet. Sova snaaart 





Bra dag, igen

Jo jo, Lysekil fortsätter att leverera. Lite sämre väder idag men det har inte gjort så mycket.

Vi tog cyklarna med på färjan, åkte över och cyklade runt i ett annat fint litet samhälle på andra sidan vattnet. Det var trevligt. stundvis. Nej haha men för den som inte vart i Lysekil innan kan jag ju berätta att det är väääldigt backigt här. Långa, jobbiga, branta backar, haha. Men det gick bra ändå, speciellt när backen ibland följde en lång, skön nerförsbacke, haha. Annars var det bara att peppa varandra (och gå ibland haha)

Vi cyklade mest runt och tittade och pratade men vi hann också med att ta en glass, plocka snäckor och än en gång ta massa fina bilder. 





Åh, Lysekil

Vi har haft en jätte bra dag idag! Började våran resa väääldigt tidigt. Tåget från Eskilstuna gick redan 06:03, men det var bara bra. Vi var nämligen i Lysekil redan vid 12 tiden och hade hela eftermiddagen på oss att promenera runt och checka läget. Så efter att ha lagt in våra tunga väskor där vi skulle bo agerade Axel som vart här förut guide och vi gick på promenad runt i staden. 

Gick på strandpromenaden, kollade coola båtar, kände på vattnet i havet, kollade på hus och tog massa kort. Sen var vi lagom utsvälta så vi satte oss på en pizzeria och kalasade på Hawaii. Efter det gick vi och kollade lite i affärer innan vi gick tillbaka och åt kvällsmat och pratade med Axels kusin och hennes familj. Såklart blev det färsk fisk till middag. Så färsk den kan bli faktiskt eftersom Andereas hade fiskat den nån timme tidigare bara, haha. Det var hur gott som helst! 
Och det var en super bra dag! 

Nu är vi båda hur trötta som helst och ska nog kika lite film innan vi somnar. 

Hoppas på en lika fin dag imorgon 








Imorgon smäller det!

Kvällen har bestått av att packa och planera inför morgondagen. Halv 5 ska vi gå upp, gäääsp. Skönt att veta att man kan sova under den 6 timmar långa resan iallafall! Haha
Som jag säkert sagt 1000 gånger ska det bli superkul! Håller alla tummsar för fint väder bara.. Dels för det mest är det jag har packat för haha.

Just nu ligger vi precis som resten av världens befolkning och kollar på vm finalen. Vi har popcorn och pepsi också, precis som det ska va.

Bild från igår vid kalkbrottet. Och ba satt ni veeeet: det är inte himlen som är sådär cool. Det är vattnet





Sola och bada

Bra dag idag. Fick lite ledigt från Axel och åkte hem en sväng. Packade lite inför Lysekil och drog sen på mig bikinin och la mig vid poolen. En stund senare kom Amanda och Mathilda med familj och gjorde oss sällskap. 

Vi har badat och solat massor, vilket har vart himla mysigt. Framåt kvällen drog vi och köpte pizza i Strängnäs och efter att ha ätit oss mätta på pizza åkte vi till kalkbrottet och checkade läget. Annars har vi "raceat" på kjularakan, ätit melon och druckit Capri sonne. Mycket trevligt. 

Nu ska jag försöka få ordning på vad jag ska ha med mig till västkusten och sen ska jag sova. Natti! 

Och Mathilda är äckligt brun, och jag är avis 









Trött i fötterna men glad ändå

Jag vill inte säga äntligen men, "äntligen" sitter vi i bilen på väg hem. Trött i fötterna och slut i huvet är jag haha men shit vilken bra dag det varit! Skulle säga att vädret har varit näst intill perfekt med solsken dagen igenom men med milda vindar så man inte gick runt och toksvettades. Det var toppen! 

Ja, dagen var super, det var riktigt riktigt roligt! Vi såg massa djur (såklart) och tog maaaassa kort. Tyvärr har ju inte jag nån dator så jag kan visa... Men men, Får väl slänga upp ett sommarlovs-bildbombs-inlägg sen kanske. 

Delfinshowen var lätt bäst sen tycker jag också zebrorna är så himlans fina 





Kolmården levererar!







Kolmårdis

Det var en tidig morgon imorse. Idag är det ju nämligen Kolmården som står på schemat! Ska bli super kul. Är det någon som gillar att gå i djurparker och strosa så är det jag. Usch vad mysigt det är! 

Sitter i bilen nu och har väl åkt lite mer än halvvägs. Vi blir borta hela dagen lång och kommer inte hem för än sent. Sen Imorgon ska jag hem en vända. Måste ju tvätta och packa om innan Lysekil. Jääävklar Asså, redan! När vi bokade så spontant hann man liksom inte börja längta, haha. Men fortfarande astaggad! 

Ootd bres, med pinsamt bleka ben... Hahah





Traktormyz

Var så galet trött imorse haha. Ni vet när det känns som man la huvet på kudden och blundade i en sekund och när man sen öppnade ögonen igen var det morgon? Så var det inatt. Sov sååå tungt och det tog lite tid för mig att vakna till liv... Men nu så! Haha

Idag har det enbart varit fint väder vilket är så skönt! Härligt med lite svensk sommar. Vi har mest lekt idag, varit i lekparken, ritat, vilat och byggt med lego. Nu på eftermiddagen: bad. standard.   

Hade en mysig kväll i traktorn igår. Axel körde balar och jag var sällskap. Jag har även hittat ipadens ultimata syfte! Hade med den i trallen så vi kunde kolla på fotbollsmatchen och det var typ den bästa iden nånsin. Huuuur bra som helst. Kommer alltid ha med mig den i traktorn framöver! Super duper! Haha








Tisdag

Skummaste vädret idag, minsann.

Vi svettades ihjäl på förmiddagen när vi var i lekparken och det var nästan äckligt att sitta i solen så varmt det var.
efter lunch var vi ute på gräsmattan och lekte när det från ingenstans, utan nån som helst förvarning började spöregna? Whaaat hahah 
Sen fick vi sitta inne och kollade även på film för det var mulet och nu helt plötsligt blev det badväder och vattenspridaren åkte fram. Knasigt haha

Hoppas vädret blir bra på fredag bara när vi ska till Kolmården. Skulle va så jobbigt om det blev spöregn tillexempel... Haha





Resa till västkusten bokad!

Det har vart en lång dag idag. Gick upp vid 7 och har barnvaktat ända till nu. Flitigt! 
Nu sitter jag i bilen påväg till sängen, haha. Ska bli så skönt. 

Kommer säkert bli en händelserik vecka som barnflicka med fortsätter det spm idag så kommer det säkerligen bli kul också, haha. 

Roligaste nyheten på hela månaden: jag och Axel har bokat resa ner till fina Lysekil! Så nu får vi också lite härlig semester, wooohooo. Lysekil är ju typ en av Sveriges finaste platser också så jag som aldrig varit där är taggad till 1000! Vi åker redan nästa vecka också! Så det blir tågresa hela nästa måndag och sen ska vi bo vid Axels kusin. Och ja jag är super taggad! 

Titta bara 





Äntligen sommar

Äääntligen är sommaren här! Har haft en så himmla bra dag idag. Alltså det var längesen en dag var så här perfekt! 

För det första sov vi länge imorse. Och det gör vi aldrig annars så det var verkligen hur skönt som helst. 
Sen åt vi frukost ute vilket ju typ är det bästa som finns. 
Besök kom vid 12 tiden nån gång och deg blev pannkaka till lunch, hur perfekt?
sen har vi kickat fotboll, legat och solat, sprutat ner varandra med vattenspridaren och även badat i sjön. Det var faktiskt riktigt skönt nu när det har varit så varmt och allt.

Nu väntar grillat till middag som ett perfekt avslut på denna fina sommardag, hoppla vad gott! 






Fredag

Den sista timmen jag ligger här på soffan i personalrummet börjar sakta lida mot sitt slut. Tre veckor har nu passerat och det är snart dax för mig att ta sommarlov. Både tråkigt och skönt måste jag säga. Kommer iallafall kännas konstigt att inte traska hit på måndag, haha.

Nästa vecka blir det andra bullar! Inte jätteandra bullar iochförsig då jag ska fortsätta passa barn, hahah. En veckas barnvaktning åt Axels små kusinbarn väntar. Åh så mys! Sen på fredag ska vi till Kolmården och det var jättelängesen jag var där så det är ju att se fram emot! 

Nu ska jag tillbaka och jobba extra flitigt de sista tre timmarna, sen är det loooov! 





Street art

Nu kanske sommaren äntligen kommer? Hoppas på de! Det var ju iallafall en mycket skön dag igår så! Vi tog en cykeltur/promenad i kvällssolen igår, det var riktigt mys. Springa blev det inget av eftersom jag åkte till Axel, men en timmes promenad/cykeltur är ju inte så tokigt de heller? Även om jag mest satt på pakethållaren hahahah

Min näst sista jobbdag har gått både bra och fort, nu är det bara imorgon kvar och sen är det slutjobbat. Tråkigt ändå, även om jag inte kan vänta på att få ledigt haha. Jag har så mycket att se fram emot, och jag tror verkligen juli kommer bli en super bra månad! 

Ja, vi ritade med gatukritor idag och jag gick 100% all in. Tror nästan jag tyckte det var roligare än barnen haha 






Taggad

Nu är jag taggad på lov, haha. 
Såg vädret för nästa vecka och blev as glad. Över 20 grader varje dag hela nästa vecka! Jesus alltså, Gud vad skönt! 

Har just nu rast och ligger och chillar i personalrummet. Mycket mys! Får se vad jag hittar på efter jobbet idag. Kanske drar mig mot Axel annars är jag rätt sugen på en springtur faktiskt. Och det känns ju inte lite skumt att säga haha. Nej men vi får se hur det blir, nu är iallafall rasten slut så nu blir det back to work





Tiger of sweden

Hallå där köp blåbär! 
Känner hur jag blir mer och mer dagisfröken för varje dag som går. Jobbet går bra nu. Känns som jag äntligen kommit in i rutiner och vant mig vid barnen, nu när det är sista veckan och allt haha. Typiskt. 

Gör inte så mycket mer på dagarna än att jobba, åka till Axelpaxel, och åka hem och sova igen. Blir bättre med bloggningen när jag får lite fritid igen, haha. Lovar! 

Idag var en så bra dag! Som jag sa så går dagarna bra nu och 7 timmar på dagis börjar kännas heeeelt ok.
Ålte hem sen vid halv 5 och sen kom Axel nån timma senare. Vi skrattade ihjäl oss åt photo booth på ipaden, tårarna bara sprutade hahaha. Sen lagom när det var som mest spännande i fotbollen kom mamma in med mina efterlängtade ljusa jeans. Åh vad glad jag blev! Dom satt som en smäck och är från tiger of sweden. Sved lite i plånkan när jag klickade hem dom men just nu känns dom väldigt värda pengarna. Åh vad dom är fina och sköna, älskar dom!